Programvaror

Nyheter för Matematik A

På webbplatsen Mattebegrepp på 17 språk finns pdf-filer för varje språk med svenska matematiska ord översatta till respektive språk.


Algebrax är ett träningsprogram för algebra som fungerar i MS-DOS (eller emulator) och skall helst använda teckensnittet CP437.


Bra bok om problemlösning på grund- och tidig gymnasienivå: Liten guide för matematiska problemlösare (1993, 1997) av Bengt Ulin. Finns att låna på många bibliotek men kan finnas i magasinet (fråga bibliotekarierna).


Tidigare nationella prov finns här: <http://www.prim.su.se/matematik/tidigare_kurs_a.html>.


Kursplanen finns här: <http://www3.skolverket.se/ki03/front.aspx?sprak=SV&ar=0708&infotyp=5&skolform=21&id=3202&extraId=>.


Aritm -- huvudräkningsträning:

Manual för vår miniräknare Sharp EL-531WHsvenska och engelska. Det finns en emulator för en nyare version av miniräknaren (EL-W531H) som fungerar i Windows XP SP2 eller nyare: simulator531.zip.


På Mattecentrum kan man få läxhjälp både via forum och i verkligheten, men det är tyvärr en antidemokratisk & diskriminerande organisation, se <http://mattecentrum.orbin.se/>.
Här är en bra bok om matematisk problemlösning: "Problemlösning - En handbok i rationellt tänkande" av G. Polya. Originalets titel: "How to Solve It".
En Videokurs i Matematik A som dock kräver att man har RealPlayer installerat men det är gratis.
Här finns en matematisk uppslagsbok på svenska: "Matematik minimum - Terminologi".
Creative Commons-licensDetta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-DelaLika 2.5 Sverige Licens.Follow @MOB_i_L

Kursböcker

  1. Matematik 3000: Kurs A och B övningsbok NV/TE
Valid CSS!