Programvaror

Nyheter för Matematik D

UR1.C är ett program som demonstrerar matematik på Matte D-nivå genom att vara en analog klocka. Det står instruktioner på webbsidan om hur man startar det under PC-emulatorn som är en Java-applet.


Provdatum för nationella prov i Matematik D: (Ti 6 december 2011), To 24 maj 2012.


Tidigare nationella prov för bl.a. Matte D.


Kursplanen för Matematik D.


På webbplatsen Mattebegrepp på 17 språk finns pdf-filer för varje språk med svenska matematiska ord översatta till respektive språk.


Algebrax är ett träningsprogram för algebra som fungerar i MS-DOS (eller emulator) och skall helst använda teckensnittet CP437. Webbsida om Algebrax.


Bra bok om problemlösning på grund- och tidig gymnasienivå: Liten guide för matematiska problemlösare (1993, 1997) av Bengt Ulin. Finns att låna på många bibliotek men kan finnas i magasinet (fråga bibliotekarierna).


Aritm -- huvudräkningsträning:
På Mattecentrum kan man få läxhjälp både via forum och i verkligheten, men det är tyvärr en antidemokratisk & diskriminerande organisation, se <http://mattecentrum.orbin.se/>.
Här är en bra bok om matematisk problemlösning: "Problemlösning - En handbok i rationellt tänkande" av G. Polya. Originalets titel: "How to Solve It".
En Videokurs i Matematik A som dock kräver att man har RealPlayer installerat men det är gratis.
Här finns en matematisk uppslagsbok på svenska: "Matematik minimum - Terminologi".
Creative Commons-licensDetta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-DelaLika 2.5 Sverige Licens.Follow @MOB_i_L

Kursböcker

  1. Matematik från A till E: Bok D
Valid CSS!